Hedershornet

Varje år delar Leffe the Mooseman ut ett pris som han kallar Hedershornet.
Priset går till någon som gjort något hedervärt och bra för bygden, för andra människor eller världen. De tidigare pristagarna deltar sedan i nominering av nästa års kandidater. Fast det är förstås Leffe som har utslagsrösten till sist.

Leffeloa

 • Anders Wall

  Pristagare från 2012, och inspiratör till instiftandet av priset. Motiveringen löd: Som superentreprenör och sann lokalpatriot, tilldelas Anders Wall detta Hedershorn. Anders Wall bidrar också till att sprida stjärnglans över bygden och inspirerar var och en att känna stolthet över ort och hem. Hornet har tappats av Holger.

 • Loa Falkman

  Pristagare år 2012. Motiveringen löd: Loa Falkman tilldelas Hedershornet för att han är en fantastisk skådespelare och hovsångare med mycket goda jägaregenskaper. Hornet har tappats av Gunde.

 • Pär Svärdson

  Pristagare från 2013. Motiveringen löd: Pär Svärdson tilldelas Hedershornet för sitt jordnära och praktiska entreprenörskap som skapar nya, smartare lösningar på gamla problem med ett ständigt fokus på kundservice. Hornet är tappat av Holger.

 • Måns Zelmerlöv

  Pristagare från 2013. Motiveringen löd: Måns Zelmerlöw tilldelas Hedershornet för att han som hårt arbetande entreprenör och artist har med sin glädje, äkthet, spontanitet och aldrig sviktande professionalitet utmärkt sig på ett strålande sätt. Hornet han hedras med är tappat av Gunde, 7 år.

 • Tina Thörner

  Pristagare från 2014 Motiveringen löd: Tina är en av världens mest framgångsrika kvinnor inom rallysporten. Hon är en positiv och kreativ person med stort entreprenörskap som genom sina föredrag delar med sig av sin erfarenhet och livsfilosofi. Att hon dessutom är väldigt dansant och har en riktig vinnarskalle vet numera alla svenska tv-tittare. Hornet är tappat av Holger.

 • Arne Wåhlstedt

  Pristagare från 2014 Motiveringen löd: Arne är något så ovanligt som en kommunalanställd entreprenör! I sitt uppdrag som marknadschef i Enköpings kommun har han verkat för att öka samverkan mellan offentlig verksamhet och näringsliv. Genom sitt engagemang och drivkraft har han bidragit till att sätta Enköping på kartan och locka ett stort antal företag och arbetstillfällen till staden. Hornet är tappat av Gunde.

 • Barbro "Lill-Babs" Svensson

  Pristagare 2015. Motiveringen löd: Barbro "Lill-Babs" Svensson är en av Sveriges mest folkkära artister som även gjort stor succé i Tyskland. 1958 blev Barbro egen företagare och är nu inne på sitt hedrande 57:e år som entreprenör! Slog igenom med låtar som "Klas-Göran", "Itsy bitsy" och "Tuff brud" m.fl. på 50-talet. Hornet är tappat av Linus.

 • Jan Johansen

  Pristagare 2015. Motiveringen löd: Jan Johansen, även kallad "trumslagarens pojke", är sångare, artist, låtskrivare och en sann entreprenör. Fick sitt stora genombrott 1995 med låten "Se på mig" som slutade på en hedrande tredje plats i Eurovision Song Contest i Dublin. Hornet är tappat av Holger.

 • Tony Rickardsson

  Pristagare 2016. Motiveringen löd: Tony Rickardsson har sex individuella VM-guld, ett par-VM-guld, två lag-VM-guld, sex individuella SM-guld, Bragdguldet år 1999, Jerringpriset år 2005 och tog andra plats i Let's Dance 2008. Tony, tillsammans med Ove Fundin, är Sveriges genom tiderna bästa speedwayförare. Hornet är tappat av Linus.

 • Herman Lindqvist

  Pristagare 2016. Motiveringen löd: Herman Lindqvist har under närmare 25 år varit ögat utåt i världen som frilans- och krigskorrespondent. Han har utgivit runt 60 böcker och har även producerat framstående tv-serier om Sveriges historia för SVT. Herman har bland annat erhållit H.M. Konungens medalj. Hornet är tappat av Holger.