Älgturen

En älgtur hos oss kallar vi också älgsafari. Du anländer i god tid (turen väntar inte) och checkar in i receptionen. Därifrån går du till vagnarna och åker ut i grupp tillsammans med Älgmannen själv. Turen tar omkring en timme och är utomhus hela tiden. Alla som vill kan åka med, barn, gamla, rörelsehindrade.
Du får veta mycket om älgarna och hur de lever, både vilt och här i parken, och det finns möjlighet att ställa frågor under turen.
Turen görs alltid på svenska och engelska om det finns efterfrågan för detta.

Närkontakt

Du kommer riktigt nära älgarna. De är vana vid besökare som kommer ut på vagnarna och kommer gärna fram och inspekterar gästerna. Ibland kommer de till och med så nära att du får röra vid dem. De är stora, mäktiga djur och det är en speciell upplevelse att ha dem så nära. Det finns tre viktiga regler att följa på våra älgsafaris. Du får ALDRIG kliva av vagnen. Och du får aldrig klappa en älg på rumpan. Och du får inte röka på vagnen. Alla reglerna finns till för din egen, dina medpassagerares och älgarnas säkerhet.

Tider

vår älgtur går på utsatt tid, vilket är exakt 11.00.
Under högsäsong så körs en tur kl11 Tisdag till Söndag (Måndagar stängt)
Kom i god tid, gärna 10.00 men senast 10.30.
Turen tar cirka en timme.
För bokade grupper kan andra tider gälla.

Traktor

Traktorerna vi använder till våra älgturer är äkta 50-60-tals Grållar från Massey Ferguson. En sån där riktig, gammaldags fin traktor utan hytt. Vi har tre stycken som går i trafik med gäster och vagnar. Och en som står som lektraktor på gårdsplanen. Vi har tyvärr inga att sälja.