Vanliga frågor – FAQ

Måste man boka sin tur?

Nej. Man måste inte boka men man kan om man vill. Det går bra att komma på drop-in. Vill du vara garanterad plats så bokar och betalar du via vår internetbokning och ser till att du är på plats minst 30 minuter före turens avgång. Det händer dock väldigt sällan att inte alla som vill åka med får plats.

Får man ta med sig kamera?

Du får gärna ha med dig kamera och fotografera så mycket du har lust under älgturen och runtikring. Du får inte kliva av vagnen för att ta bilder.

Kan man betala med kontokort hos er?

Vi tar emot de flesta kontokort i både reception och café och du kan också betala kontant.

Får man ta med sig hund till älgparken?

Hundar kan följa med till parken men får inte följa med ut i älghägnet och inte komma in i reception/butik och café. Ägarna ansvarar för sina hundar och de får inte släppas lösa. Vi kan inte ta hand om hundar under älgturen, men de kan förstås ,om ägaren bedömer det lämpligt, sitta i bilen. Bäst kanske att de får stanna hemma.

Passar älgturen för barn?

Älgparken och turen är lämpliga för barn i alla åldrar. Under två år sitter barn bäst i förälderns famn under turen. Vi har barnstolar och skötbord i cafét.

Kan man köpa presentkort på älgtur hos er?

Vi säljer presentkort på våra älgturer och övriga produkter. Man kan också köpa upplevelsepresenter hos Greatdays och Upplevelser.com som gäller hos oss.

Vad ska man ha för kläder när man åker ut till älgarna?

Kläder efter väder, älgturen är ute, i alla väder året runt. Klä dig så du kan sitta stilla i en timme utan att frysa, svettas eller bli våt. Regnar det så blir man våt. Älgparken ligger på landet och det kan vara lerigt och smutsigt, så lämna finkläderna hemma!

Får man ha med sig matsäck eller eget fika till älgparken?

Ja, man får gärna ha med matsäck och äta den på särskilt anvisade platser  utanför vårt eget caféområde. Alltså inte inne på gården eller inne i våra lokaler inomhus. Utanför recepetionen finns bord man får sitta vid och vid parkeringen går det bra att breda ut sin picknickfilt om man vill.

Kan man gå till älgparken?

Från Morgongåva och närmaste tåg eller buss är det 6 km till Gårdsjö älgpark. Det är långt att gå längs en smal väg där trafiken håller hög hastighet och vi rekommenderar inte att gå.

Kan man komma till älgparken på andra tider än dem ni angett?

Man kan komma till älgparken på andra tider än våra öppettider om man är en större grupp och har bokat i förväg. Annars går det inte. Vi kan inte köra specialturer utan förbokning eller öppna när vi egentligen har stängt. Vi har öppet regelbundet under året utom under brunsttiden i september-oktober och välkomnar alla gäster på dessa tider.

Är det säkert att man kommer med på turen om man inte bokar?

Ja, nästan alltid. Vissa dagar på sommaren kan det vara ganska fullt, men förra sommaren fick alla som ville åka med och ingen fick vänta. Vill du vara säker på att komma med rekommenderar vi att du bokar på nätet. Annars går det bra att dyka upp på drop in och vi arbetar då efter först-till-kvarn-principen. Skulle du inte komma med är du ju först i kön till nästa tur. Men som sagt, det händer VÄLDIGT sällan.

Kan man boka plats på turen utan att betala via nätet?

Ja, om man är en större grupp. Annars kan man välja på att boka och betala via nätet eller komma drop-in och betala på plats. Vi bokar som regel inte manuellt.

Kan man komma och titta på älgarna utan att åka ut på tur?

Det går inte att komma och titta på älgar hos oss utan att åka på en älgtur. För att se dem behöver man ta sig in i hägnet och det får man bara göra med guide och på en av våra turer. Det är inte tillåtet att själv gå längs hägnet och titta. Välkommen på en av våra turer!