Vanliga frågor – FAQ

Måste man boka sin tur?

Ja, Samtliga platser måste förbokas.

Får man ta med sig kamera?

Du får gärna ha med dig kamera och fotografera så mycket du har lust under älgturen och runtikring. Du får inte kliva av vagnen för att ta bilder.

Kan man betala med kontokort hos er?

Vi tar emot de flesta kontokort i både reception och café och du kan också betala kontant.

Får man ta med sig hund till älgparken?

Hundar kan följa med till parken men får inte följa med ut i älghägnet och inte komma in i reception/butik och café. Ägarna ansvarar för sina hundar och de får inte släppas lösa. Vi kan inte ta hand om hundar under älgturen, men de kan förstås ,om ägaren bedömer det lämpligt, sitta i bilen. Bäst kanske att de får stanna hemma.

Passar älgturen för barn?

Älgparken och turen är lämpliga för barn i alla åldrar. Under två år sitter barn bäst i förälderns famn under turen. Vi har barnstolar och skötbord i cafét.

Kan man köpa presentkort på älgtur hos er?

Vi säljer presentkort på våra älgturer och övriga produkter. Man kan också köpa upplevelsepresenter hos Greatdays och Upplevelser.com som gäller hos oss.

Vad ska man ha för kläder när man åker ut till älgarna?

Kläder efter väder, älgturen är ute, i alla väder året runt. Klä dig så du kan sitta stilla i en timme utan att frysa, svettas eller bli våt. Regnar det så blir man våt. Älgparken ligger på landet och det kan vara lerigt och smutsigt, så lämna finkläderna hemma!

Får man ha med sig matsäck eller eget fika till älgparken?

Ja, man får gärna ha med matsäck och äta den på särskilt anvisade platser  utanför vårt eget caféområde. Alltså inte inne på gården eller inne i våra lokaler inomhus. Utanför recepetionen finns bord man får sitta vid och vid parkeringen går det bra att breda ut sin picknickfilt om man vill.

Kan man gå till älgparken?

Från Morgongåva och närmaste tåg eller buss är det 6 km till Gårdsjö älgpark. Det är långt att gå längs en smal väg där trafiken håller hög hastighet och vi rekommenderar inte att gå.

Finns möjlighet att ta taxi?

Ja, du kan i förväg boka taxi på 0224-30275.

Kan man komma till älgparken på andra tider än dem ni angett?

Man kan komma till älgparken på andra tider än våra öppettider om man är en större grupp och har bokat i förväg. Annars går det inte. Vi kan inte köra specialturer utan förbokning eller öppna när vi egentligen har stängt. Vi har öppet regelbundet under året utom under brunsttiden i september-oktober och välkomnar alla gäster på dessa tider.

Kan man boka plats på turen utan att betala via nätet?

Endast om man är en större grupp.
Annars bokar man och betalar via nätet.
Vi bokar som regel inte manuellt.

Kan man komma och titta på älgarna utan att åka ut på tur?

Det går inte att komma och titta på älgar hos oss utan att åka på en älgtur. För att se dem behöver man ta sig in i hägnet och det får man bara göra med guide och på en av våra turer. Det är inte tillåtet att själv gå längs hägnet och titta.
Välkommen på en av våra turer!