Hedershornet

Varje år delar Leffe the Mooseman ut ett pris som han kallar Hedershornet.
Priset går till någon som gjort något hedervärt och bra för bygden, för andra människor eller världen. De tidigare pristagarna deltar sedan i nominering av nästa års kandidater. Fast det är förstås Leffe som har utslagsrösten till sist.

Leffeloa

 • Anders Wall

  Pristagare från 2012, och inspiratör till instiftandet av priset. Motiveringen löd: Som superentreprenör och sann lokalpatriot, tilldelas Anders Wall detta Hedershorn. Anders Wall bidrar också till att sprida stjärnglans över bygden och inspirerar var och en att känna stolthet över ort och hem. Hornet har tappats av Holger.

 • Loa Falkman

  Pristagare år 2012. Motiveringen löd: Loa Falkman tilldelas Hedershornet för att han är en fantastisk skådespelare och hovsångare med mycket goda jägaregenskaper. Hornet har tappats av Gunde.

 • Pär Svärdson

  Pristagare från 2013. Motiveringen löd: Pär Svärdson tilldelas Hedershornet för sitt jordnära och praktiska entreprenörskap som skapar nya, smartare lösningar på gamla problem med ett ständigt fokus på kundservice. Hornet är tappat av Holger.

 • Måns Zelmerlöv

  Pristagare från 2013. Motiveringen löd: Måns Zelmerlöw tilldelas Hedershornet för att han som hårt arbetande entreprenör och artist har med sin glädje, äkthet, spontanitet och aldrig sviktande professionalitet utmärkt sig på ett strålande sätt. Hornet han hedras med är tappat av Gunde, 7 år.

 • Tina Thörner

  Pristagare från 2014 Motiveringen löd: Tina är en av världens mest framgångsrika kvinnor inom rallysporten. Hon är en positiv och kreativ person med stort entreprenörskap som genom sina föredrag delar med sig av sin erfarenhet och livsfilosofi. Att hon dessutom är väldigt dansant och har en riktig vinnarskalle vet numera alla svenska tv-tittare. Hornet är tappat av Holger.

 • Arne Wåhlstedt

  Pristagare från 2014 Motiveringen löd: Arne är något så ovanligt som en kommunalanställd entreprenör! I sitt uppdrag som marknadschef i Enköpings kommun har han verkat för att öka samverkan mellan offentlig verksamhet och näringsliv. Genom sitt engagemang och drivkraft har han bidragit till att sätta Enköping på kartan och locka ett stort antal företag och arbetstillfällen till staden. Hornet är tappat av Gunde.

 • Barbro "Lill-Babs" Svensson

  Pristagare 2015. Motiveringen löd: Barbro "Lill-Babs" Svensson är en av Sveriges mest folkkära artister som även gjort stor succé i Tyskland. 1958 blev Barbro egen företagare och är nu inne på sitt hedrande 57:e år som entreprenör! Slog igenom med låtar som "Klas-Göran", "Itsy bitsy" och "Tuff brud" m.fl. på 50-talet. Hornet är tappat av Linus.

 • Jan Johansen

  Pristagare 2015. Motiveringen löd: Jan Johansen, även kallad "trumslagarens pojke", är sångare, artist, låtskrivare och en sann entreprenör. Fick sitt stora genombrott 1995 med låten "Se på mig" som slutade på en hedrande tredje plats i Eurovision Song Contest i Dublin. Hornet är tappat av Holger.

 • Tony Rickardsson

  Pristagare 2016. Motiveringen löd: Tony Rickardsson har sex individuella VM-guld, ett par-VM-guld, två lag-VM-guld, sex individuella SM-guld, Bragdguldet år 1999, Jerringpriset år 2005 och tog andra plats i Let's Dance 2008. Tony, tillsammans med Ove Fundin, är Sveriges genom tiderna bästa speedwayförare. Hornet är tappat av Linus.

 • Herman Lindqvist

  Pristagare 2016. Motiveringen löd: Herman Lindqvist har under närmare 25 år varit ögat utåt i världen som frilans- och krigskorrespondent. Han har utgivit runt 60 böcker och har även producerat framstående tv-serier om Sveriges historia för SVT. Herman har bland annat erhållit H.M. Konungens medalj. Hornet är tappat av Holger.

 • Nicklas Lidström

  Pristagare 2017. Motiveringen löd: Nicklas Lidström räknas till en av världens bästa hockeybackar genom tiderna. Under sina 20 år i Nordamerika spelade han för Detroit Red Wings i NHL och vann Stanley Cup hela fyra gånger. Nicklas deltog i tio all star-matcher och har spelat flest slutspelsmatcher, hela 263 matcher, av alla européer. 2009 blev han den förste europé att nå 1000 NHL-poäng och röstades fram av ishockeymagasinet ”the Hockey News” till den bästa hockeyspelaren genom tiderna. Han tog guld VM 1991 med Tre Kronor och guld i OS 2006 där han gjorde det avgörande 3-2 målet. 2015 valdes han in i Hockey Hall of Fame. Hornet är tappat av Linus.

 • Kim Amb

  Pristagare 2017. Motiveringen löd: Kim Amb är en målinriktad grabb som vet vad som krävs för att bli en världsstjärna. År 2011 kom han på 4:e plats i U23-EM i Tjeckien och följde upp det med en 7:e plats i EM i Helsingfors 2012. Där blev han uttagen till OS i London som slutade med en 18:e plats. 2013 vann han Diamond League i Lausanne och kom på 11:e plats i VM i Moskva. Samma år tog Kim sitt 3:e raka SM guld i Borås och snart därpå satte han personligt rekord med 84,61 m i World Challenge-tävlingarna i Zagreb där han blev 4:a. Vid VM i Peking 2015 placerades han som nummer 11 och utsågs även till hederstecknet ”Stor Grabb” detta år. Han kom 7:a i EM i Amsterdam 2016 och samma år tog han hem segern i Finnkampen tillsammans med sina lagkompisar. Det ledde till den första segern för Sverige i spjut sedan 1989. Hornet är tappat av Holger.

 • Lasse Åberg

  Pristagare 2018. Motiveringen löd: Lasse Åberg är en otrolig skådespelare som medverkat i otaliga filmer och även skrivit manus till en mängd filmsuccéer som gett oss biotittare många goa skratt.
  Detta har lett till många fina priser. Bland annat mottog han Ingemar Bergmanpriset 1981 för filmen Sällskapsresan, 1991 belönades han med Guldbaggen för bästa manliga skådespelare i filmen "Den ofrivillige golfaren" och 2003 tog han emot H.M Konungens medalj 8:e storleken i högblått band.
  2012 vann han Albert Engströmspriset och 2015 mottog han Piratenpriset. Lasse har också ett eget museum som är vida känt bland annat för den stora Musse Pigg-samlingen. Lasse Åberg är helt klart värdig hedershornspriset på Gårsjö Älgpark. Hornet är tappat av Linus.

 • Felicia Grimmenhag

  Pristagare 2018. Motiveringen löd: Efter att ha varit med om en så otroligt svår trafikolycka när hon var 17 år då hon förlorade båda sina ben, har Felicia visat att allting går om man bara ger sig tusan på det. Efter bara tio veckor satt hon på hästryggen igen och har sedan dess vunnit Svenska Mästerskapen, Nordiska Mästerskapen och blivit 5:a på Europamästerskapen. Felicia satsar nu på OS i Tokyo, Japan 2020 och hon är verkligen värd Hedershornet. Med sin fightervilja har hon visat att ingenting är omöjligt. Hornet är tappat av Holger.

 • Robert Wells

  Pristagare 2019. Motiveringen löd: Robert Wells är en fantastisk pianolirare är känd över hela världen. Han har samarbetat med det bästa artisterna i Sverige som; Jerry Williams, Lill Babs, The Poodles, Charlie Norman, Carola, Lena PH m.m. Turnén Rapsody in Rock har spelats för mer en 1,5 miljoner människor bara i Sverige. Robert Wells musik blev även utsedd som den officiella tv-musiken till Olympiska Spelen 2008 i Peking. Hornet är tappat av Linus.

 • Janne Schaffer

  Pristagare 2019. Motiveringen löd: Janne Schaffers enormt imponerande gitarrspel får även den bästa att blekna. Hans karriär är lång med bl.a. uppdrag som att spela tillsammans med ABBA, Toto, Bob Marley, Ted Gärdestad, Björn J:son Lindh, Björn Skifs med flera. 1980 bildade Janne Schaffer Electric Banana Band tillsammans med Lasse Åberg och Klasse Möllberg. Gruppen rönte stora framgångar med låtar som Banankontakt, Olyckans sång och Zwampen. Hornet tappat av Pelle.

 • Jeanette Åkerlund

  Pristagare 2020. Motiveringen löd: Jeanette Åkerlund har, efter hennes dotters tragiska bortgång 2017 på Drottningatan i Stockholm, startat en stiftelse som heter Ebbas änglar. Hon har ett fantastiskt engagemang och samlar in pengar för att förverkliga andra barns drömmar i bl.a. idrott och kultur. Jeanette fick även Hillesgårdspriset 2018 för medmänsklighet och förlåtelse. Hornet tappat av Pelle.

 • Claes "Clabbe" Af Geierstam

  Pristagare 2020. Motiveringen löd: Claes Clabbe af Geierstam är musiker, discjockey, kompositör och radioman. Ja, Clabbe är verkligen en allround-kille. Det var stort när han med gruppen Malta slog Abba i Melodifestivalen 1973. Efter vinsten i Sverige kom de på femte plats i stora finalen i Luxemburg. 1974, när Abba vann med Waterloo, var Clabbe med som ljudtekniker åt bandet till bl.a. Australien. Han blev även känd för sitt extremt snabba sätt att prata mellan låtarna med radioprogrammet Rakt över disc. Hornet tappat av Linus.